вівторок, 09 липня 2019 15:47

Пройшов полон і повернувся на фронт: на передовій загинув боєць Владислав Локтіонов

Автор: Радіо Свобода
  Владислав Локтіонов
Владислав Локтіонов
7 липня біля селища Південне між Торецьком та окупованою Горлівкою на Донеччині унаслідок влучання ворожої міни загинув 42-річний Владислав Локтіонов.

Він жив у Дніпрі, працював у сфері будівництва. На війну пішов 2015-го за мобілізацією, служив у складі 92-ї механізованій бригади ЗСУ. Спочатку був гранатометником у протитанковому взводі, потім служив розвідником-кулементником.

Рік і 8 місяців Локтіонов був у полоні бойовиків ЛНР. Потрапив туди у травні 2016-го на Луганщині. Звільнений від час великого обміну 27 грудня 2017-го.

Ще під час його перебування у "МГБ ЛНР" речник Міноборони України озвучував підозри, нібито Локтіонов самовільно залишив місце служби, тобто дезертував. Про те, що розвідник утік на човні, заявляли і в 92-й омбр.

Після повернення додому чоловік судився з військовою частиною, доводячи, що не зрадник. Дніпровський окружний адміністративний суд, який розглядав цю справу, став на бік бійця.

"Для мене це означає дуже багато і головне – те, що я не зрадник, те, що я не дезертир, те, що я не залишав самовільно частину", – розповідав Локтіонов.

Після лікування і реабілітації Владислав підписав контракт із ЗСУ, знову повернувся на фронт.

Вдома у нього залишилися мати та неповнолітній син.

Публікуємо поіменний список полеглих у червні захисників України. Нам відомо про смерть 13 бійців, 8 — бойові втрати. Інформація про деяких — неповна.
Наймолодшому із загиблих у бою було 22 роки, найстаршим — 48.
Зараз ви читаєте новину «Пройшов полон і повернувся на фронт: на передовій загинув боєць Владислав Локтіонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути