Ексклюзиви
неділя, 03 листопада 2019 11:26

Програма СБУ передбачає амністію для тих, хто не брав участі у злочинах

Програма СБУ передбачає амністію для тих, хто не брав участі у злочинах
Фото: Гордон

Служба безпеки України ще в серпні 2015 року запровадила спеціальну програму "На тебе чекають вдома". Вона поширюється на громадян, які можуть із власної волі припинити й відмовитись від участі в незаконних збройних угруповання на непідконтрольних уряду територіях, якщо вони не брали участі у вбивствах, тортурах, гвалтуваннях, нападах на підприємства та організації, загалом – у тяжких злочинах.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Ольга Айвазовська, координатор Громадянської мережі ОПОРА. За її словами, амністія по програмі настає, якщо громадяни готові сприяти розкриттю злочинів.

Більше половини українців, а саме 56%, не підтримують ідею надання та закріплення в Конституції України особливого статусу Донбасу, а згодні з такою пропозицією лише 26% громадян. Ще менш популярною є ідея запровадження в Україні федеративного устрою, яку не підтримують 63%, а згодні лише 17%. Такі дані соціологічного опитування опублікував Центр Разумкова.

На початок 2019 року програмою СБУ "Тебе чекають вдома" скористалися 360 чоловік

Зараз ви читаєте новину «Програма СБУ передбачає амністію для тих, хто не брав участі у злочинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути