четвер, 04 жовтня 2018 16:49

Президент підписав новий закон про "особливість самоврядування" Донбасу

Президент підписав новий закон про "особливість самоврядування" Донбасу
Президент України Петро Порошенко підписав закон №9153

Президент України Петро Порошенко підписав закон №9153"Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Законопроект повернутий до парламенту з підписом президента, зазначається на сайті Верховної Ради.

Документ передбачає подовження до кінця наступного року особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Норма діятиме із урахуванням закону минулого року. Тобто особливий статус набуде чинності за умови, коли країна-агресор виведе усі незаконні збройні формування, бойовиків, найманців і військову техніку з території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосування за статус Донбасу буде гострішим, ніж минулорічні шашки - Тука

3 жовтня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про внесення зміни до статті 1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Він був визначений президентом як невідкладний.

4 жовтня у Верховній Раді влаштували кампанію проти голосування за президентський законопроект про особливий статус Донбасу. На робочих місцях нардепів розклали листівки, в яких закликають не голосувати за президентську невідкладну ініціативу.

Однак Верховна Рада схвалила за основу та в цілому президентський законопроект про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, що буде діяти до 31 грудня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Президент підписав новий закон про "особливість самоврядування" Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути