середа, 03 жовтня 2018 19:48

Голосування за статус Донбасу буде гострішим, ніж минулорічні шашки - Тука

Голосування за статус Донбасу буде гострішим, ніж минулорічні шашки - Тука
Минулого року після голосування за пролонгацію дії закону в залі парламенту вибухнула димова шашка

Розгляд Верховною Радою президентського законопроекту про продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО буде важким.

Такий прогноз дав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі одного з телеканалів.

"Сподіваюся, державна служба охорони зробить висновки з попереднього голосування і заздалегідь заблокує всі туалети у Верховній Раді. Сподіваюся, буде більш ретельний огляд кишень народних депутатів, щоб не дати їм можливість занести до зали Верховної Ради провокативні речі. Сам процес ухвалення буде більш гострий, ніж минулого разу. Усі перебувають у вирі передвиборчих істеричних подій. Ура-патріоти, які категорично виступають проти, будуть намагатися використати цей інформаційний привід для мобілізації електорату", - переконаний Тука.

Він наголосив на важливості продовжити дію закону.

"У разі непролонгації дії цього закону Україна "підставиться" перед Російською Федерацією, яка вже наступного дня буде звинувачувати Київ у недотриманні політичної частини Мінських домовленостей... Виходячи з того, що за останній час пожвавилося російське лоббі в Євросоюзі, це може стати підставою активації заходів щодо відміни санкцій проти Росії. Крім того, найбільш закляті проросійські лоббісти можуть ініціювати застосування санкцій щодо України за недотримання домовленостей", - зазначив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все буде Росія - журналіст розказав про майбутнє Донбасу

3 жовтня президент Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект про продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування ухвалили у вересні 2014-го на три роки. 6 жовтня 2017 року Верховна Рада продовжила його на рік. Після голосування у сесійній залі запалили димову шашку. Її приніс нардеп Семен Семенченко. Запалив Юрій Левченко. Народний депутат Андрій Тетерук блискавично виніс шашку з зали засідань.

Зараз ви читаєте новину «Голосування за статус Донбасу буде гострішим, ніж минулорічні шашки - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути