пʼятниця, 28 грудня 2018 18:30

Прапори бойових бригад ЗСУ їдуть в Антарктиду

Прапори бойових бригад ЗСУ їдуть в Антарктиду
Офіцер запасу Андрій Мочурад (по центру) візьме в еспедицію у Андрактиду прапори бойових бригад ЗСУ / фото: Міноборони

У 24-й Українській антарктичній експедиції на станцію "Академік Вернадський" візьме участь тележурналіст Андрій Мочурад, який візьме з собою прапори бойових бригад Збройних сил України.

Журналіст був мобілізований та воював на Донбасі, повідомляють в Міністерстві оборони.

За його словами, в Антарктиді українська експедиція займається метеорологічними, біологічними та геофізичними дослідженнями.

"У мене є досвід мандрівника. Свого часу здійснював експедицію країнами Близького Сходу. Мав досвід гірських сходжень у цьому регіоні. Важкої роботи і складних метеоумов я не боюсь. Крім того, хочу продовжити ініціативу українців щодо вшанування бойових побратимів. Тому до Антарктиди зі мною вирушать прапори бригади морської авіації Військово-Морських сил ЗС України, 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. А також прапор Десантно-штурмових військ ЗС України, адже я є офіцером і перебуваю в оперативному резерві однієї з бригад ДШВ", – повідомив Андрій Мочурад.

Крім того, на Крижаний континент їде прапор 80-ї десантно-штурмової бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Останній рубіж у випадку війни" - військові розповіли, хто захистить українців

Журналіст також має намір зняти документальний фільм про діяльність українських науковців на Південному полюсі.

Морські піхотинці 503 батальйону провели у прифронтовому Маріуполі офіцерський бал. Він відбувся вже вдруге. На думку офіцерів, бал – це, насамперед, гарно, крім того, показує суворих вояків із людського боку. Адже вони не лише солдати, що протистоять ворогу, а й люди, які вміють любити, танцювати та веселитись.

Зараз ви читаєте новину «Прапори бойових бригад ЗСУ їдуть в Антарктиду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути