вівторок, 12 березня 2019 16:06

"Практик, який врятував Краматорськ" - хто такий Кривонос, який наказуватиме "підлих щурів"
6

12 березня заступником секретаря Ради нацбезпеки та оборони призначили полковника ЗСУ Сергія Кривоноса. Сьогодні він є першим заступником командувача Сил спецоперацій. Кривонос керуватиме комісією з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва. Раніше цю посаду займав Олег Гладковський.

Автор: відкриті джерела
  Полковник Сергій Кривонос призначений на посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України
Полковник Сергій Кривонос призначений на посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підлі щури будуть покарані": наступник Гладковського зробив першу заяву на посаді

"Що стосується роботи по реформуванню оборонної промисловості, я прикладу максимум зусиль, щоб унеможливити прояви корупції, мародерства в армії. І ті підлі щури, які намагаються, або намагалися розкрасти армію, нашу державу, я впевнений, вони будуть покарані", - заявив військовий у день призначення.

49-річний Сергій Кривонос професійний військовий. До війни був командиром 8-го хмельницького полку спецпризначення.

Полковник Сергій Кривонос під час бої за Краматорський аеродром у 2014 року
Фото: відкриті джерела
Полковник Кривонос нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступені
Полковник мав кілька конфліктів з начальником Генштабу Віктором Муженком
Сьогодні полковник є заступником керівника Сил спеціальних операцій ЗСУ
Кривонос нагороджений орденом Народний Герой України - її вручили у річницю визволення Краматорська 5 липня 2015 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальником спецоперацій Генштабу призначили справжнього військового фахівця

Після школи Сергій в 1988 році потрапив в армію - в розвідувальний батальйон. На 21-му місяці строкової служби вступив в єдине в Україні розвідувальне училище. У 24 роки (1994 рік) Сергій одружився. Має доньку.

Літом 2014 року особисто командував обороною Краматорського аеродрому. 45 днів провів з бійцями в оточенні. Після операції зі звільнення Слов'янська і Краматорська очолював групи спецпризначення з евакуації пілотів збитих літаків і вертольотів, медиків, бійців ЗСУ з окупованих територій Донбасу.

"Що, шкода звань, шкода орденів, медалей? Та дай ти людям відчути, що вони потрібні державі. Людині буде приємно,- заявляв у 2014-му Кривонос у інтерв'ю журналістам "Громадського". - Він подзвонить дружині і скаже: "Рідна, я став капітаном достроково або підполковником, майором або я отримав якусь медаль чи орден". Людей потрібно відзначати. Ви зобов'язані здохнути, ви, як негри працюєте - це ваш обов'язок. Не питання. Тільки як обов'язок? Ми ж не скоти, блін, далеко не скоти..."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Добивався для своїх бійців бронежилетів, озброєння"

7 жовтня 2014-го призначений начальником Управління спеціальних операцій Генерального штабу. 5 січня 2016 року наказом Міністра оборони України призначений першим заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗС України.

"Сергій хороший практик. За півтора місяця оборони Краматорського аеропорту не втратив жодної людини, - каже військовий журналіст Юрій Бутусов. - Він не ховався в кабінетах. Добивався для своїх бійців бронежилетів, озброєння. Якщо йому дадуть можливість працювати, то створить дійсно професійне командування спецопераціями. Може врятувати українську армію. Це абсолютно рішучий чоловік, який не боїться нікого і нічого. Він користується авторитетом серед спецпризначенців".

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

5 лютого 2019-го Кривоноса зареєстрували кандидатом на пост президента України від партії "Воїни АТО". 6 березня 2019 року полковник зняв свою кандидатуру з виборів і підтримав Петра Порошенка на майбутніх президентських виборах.

4 березня президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Гладковський отримував відкат від постачання комлектуючих для літаків за завищеними цінами. Про це повідомляють журналісти "Наші гроші з Денисом Бігусом" у наступній частині розслідування про розкрадання в обороні.

Зараз ви читаєте новину «"Практик, який врятував Краматорськ" - хто такий Кривонос, який наказуватиме "підлих щурів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути