Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2024 10:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Пояснили, навіщо Путіну конче необхідна "перемога" в Авдіївці

Пояснили, навіщо Путіну конче необхідна "перемога" в Авдіївці
Потенційне захоплення Авдіївки Росією не матиме оперативного значення. Фото: eastnews.ua

Напередодні виборів президента Росії окупантам вкрай необхідно представити захоплення Авдіївки як "перемогу".

Потенційне захоплення ворогом населеного пункта на Донеччині не матиме оперативного значення, вважають експерти американського Інституту вивчення війни (ISW). Однак, якщо ЗС РФ захоплять Авдіївку, Кремль отримає інформаційну перемогу.

"Російська армія здійснює наступальні операції із захоплення Авдіївки ще від початку повномасштабного вторгнення 2022 року. Крім того, від початку бойових дій на Донбасі 2014 року Авдіївка стала опорним пунктом української оборони. Російські війська почали локальну наступальну операцію із захоплення Авдіївки в жовтні 2023 року і лише нещодавно почали домагатися тактичного просування", - зазначили аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому росіяни так вчепилися в Авдіївку

Потенційне захоплення Авдіївки дасть Кремлю інформаційну і тактичну перемогу на полі бою. Її можна буде використати в кампанії для виборів президента РФ 2024 року.

Росіяни витратили значну кількість живої сили і техніки на спроби захопити Авдіївку. Їм знадобиться тривалий період консолідації, відновлення і відпочинку, перш ніж вдаватися до подальших наступальних дій у цьому районі.

"Проте російський диктатор Володимир Путін спробує представити потенційне захоплення Авдіївки як значну перемогу, що закріплює контроль над окупованим Донецьком", - наголошують експерти.

12 лютого у Forbes повідомили, що на фронті на Донбасі Україна кинула на порятунок Авдіївки одну з найкращих своїх бригад. Командування ЗСУ укріплює Авдіївку на тлі спроб РФ захопити місто. Є вагомі підстави вважати, що на порятунок Авдіївки могли відправити одну з найкращих бригад української армії - 3-тю десантно-штурмову бригаду. Це єдина українська сухопутна бойова бригада, про яку ми точно знаємо, що станом на минулий тиждень вона перебувала в резерві на сході України, написало видання.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, навіщо Путіну конче необхідна "перемога" в Авдіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути