середа, 14 листопада 2018 16:01

Пояснили, навіщо Кремлю міф про "вільний" Донбас

Пояснили, навіщо Кремлю міф про "вільний" Донбас
Творець "Вата шоу" Андрій Полтава пояснив, навіщо Кремлю міф про "вільний" Донбас / фото: YouTube

Росії необхідністю доводити до населення міф про вільні республіки, які нібито гнобить Україна.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що до "виборів" на території ДНР і ЛНР відносяться "з розумінням". Це порожні слова, каже блогер і творець "Вата шоу" Андрій Полтава, пише Апостроф.

"Їм же потрібно щось говорити. Кремль це все організував, курує ситуацію, ясна річ, що вони це "розуміють" раз самі ж це організували. Вони це все транслюють, перш за все, для громадян своєї країни, підтримуючи міф про те, що там "вільні республіки", які пригнічують прокляті "укри", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жебрівський прокоментував результати фейкових виборів на Донбасі

У той же час у Росії на "вибори" звернули мало уваги.

"Якось цього разу у них пройшло все мовчки. Зазвичай, подібні новини вони відразу ж доносять. На даний момент перше, що їх зараз хвилює, це те, що у нас газ подорожчав. Всі, як за методичкою, цікавляться саме цим. Вони вважають, що для них це великий успіх, а для нас - повний крах, а "республіки" їх якось не дуже хвилюють зараз", - зазначив блогер.

У неділю, 11 листопада, у самопроголошених ДНР і ЛНР відбулося "голосування" на "виборах" "глав народних республік" і "депутатів народних рад".

В окремих районах Луганської області "головою" самопроголошеної республіки обрали Леоніда Пасічника. Пасічник – екс-співробітник СБУ, 2007-го тодішній президент України Віктор Ющенко нагородив його медаллю "за військову службу Україні".

В окремих районах Донецької області повідомили про обрання "головою" самопроголошеної республіки Дениса Пушиліна. За результатами підрахунку 100% бюлетенів він набрав 60,85% голосів.

Україна та її союзники цих виборів не визнають. Президент Петро Порошенко назвав вибори у ЛДНР фейковими і закликав населення не брати у них участі. В ЄС уже засудили "вибори" в ОРДЛО та закликали Росію вплинути на сепаратистів.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, навіщо Кремлю міф про "вільний" Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути