понеділок, 14 травня 2018 15:09

Пояснили, чому Волкер зібрався приїхати на Донбас

Пояснили, чому Волкер зібрався приїхати на Донбас
Курт Волкер (з біноклем) постійно приїжджає на Донбас. Фото: "Новое Время"

Візит спецпредставника США по Україні Курта Волкера на Донбас - це підготовка до зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак, в ефірі радіостанції "Голос Столиці".

Американський дипломат приїхав зібрати інформацію по ситуації на Донбасі перед зустріччю з Сурковим.

"Курт Волкер заявив ще минулого тижня, що він хоче відвідати Донбас, подивитися, як відбуваються справи, якісь нюанси зрозуміти. Тому що переговори про миротворчу місію на Донбасі тривають, і підготовка до зустрічі з представником Путіна триває. І я думаю, що йому потрібно більше конкретики на місцях, щоб зрозуміти, як йти далі. Я думаю, що це буде основна тема", - сказав Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер став куратором України від США

Курт Волкер - спеціальний представник державного департаменту США у справах України. Волкер рік працював на громадських засадах, зараз вирішується питання про його постійну роботу в Україні.

Головною перешкодою для введення миротворчої місії на Донбас він назвав Росію.

"Якщо Росію, умовно кажучи, дотиснуть, то це можна буде зробити до кінця року. Тому що багато з того, що треба було б відповідно до стандартів (ООН) робити, вже було зроблено. Взагалі це відбувається наступним чином: приймається рішення, Генсек направляє місію експертів, вони прораховують кількість грошей, засобів, людей і так далі. І після того відкривається фінансування, і тоді вже вводяться війська і адміністрація. Сьогодні фактично розрахунок коштів та людей вже зроблений. Є попередні домовленості про фінансування. Тобто, в принципі, все відкрито для того, щоб миротворча місія пішла. Єдине, що треба або узгодити РФ і щоб вона погодилася, або щоб тим чи іншим чином якимось прийняти рішення в обхід РФ. Ось і все", - підкреслив чиновник.

Курт Волкер заявив, що запланував наступну поїздку в Україну на середину травня. Дипломат зазначав, що під час свого візиту він планує побувати в районі бойових дій на Донбасі. У той же час він не готовий сказати, чи відвідає Росію і чи матиме які-небудь переговори з російськими офіційними особами.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому Волкер зібрався приїхати на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути