четвер, 10 травня 2018 10:19

Джемілєв назвав варіанти повернення окупованого Криму

Автор: Цензор.НЕТ
  Мустафа Джемілєв: Крим повернеться в склад України після розпаду Росії
Мустафа Джемілєв: Крим повернеться в склад України після розпаду Росії

На сьогоднішній день існують два прийнятні варіанти повернення окупованого Криму до складу України. Це зміщення президента РФ Володимира Путіна або розпад Росії.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"При цьому від жителів півострова практично нічого не залежить. Навіть якщо 100 відсотків вимагатимуть повернення до України. Просто їх придушать - і все. Ми маємо справу з режимом, який не зважає на думки своїх співгромадян і громадян інших країн. Тут зовсім інші аргументи. Тому ці розмови, коли у нас буде дуже добре, то жителі Криму самі захочуть повернутися... Та хто буде питати їх бажання - це абсурд якийсь", - заявив Джемілєв.

Він підкреслив, що у заяві спецпредставника Держдепу США Курта Волкера, що звільнення Криму може пройти за таким же сценарієм, за яким свого часу країни Балтії були звільнені від радянського ярма, є логіка.

"Волкер мабуть має на увазі розпад СРСР і звільнення балтійських країн. Ми теж про це говоримо - це один з варіантів. Другий варіант - це зміщення головного режисера захоплення Криму Путіна", - заявив Мустафа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща на Радбезі ООН ініціює розгляд питання про анексію Криму

При цьому політик упевнений, що обидва процеси не розтягнуться надовго.

"Зараз час динамічний, і санкції досить ефективні. Не зовсім достатні для того, щоб це було швидше. Але вони роблять свою справу і в кінцевому рахунку призведуть до таких результатів", - зазначив нардеп.

Українські активісти розмістили на адмінкордоні з анексованим Кримом патріотичні білборди, які присвячені річниці звільнення півострова від радянської влади.

Загалом на кордоні з Кримом розмістили 20 патріотичних білбордів.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв назвав варіанти повернення окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути