пʼятниця, 18 березня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили України потужно вдарили по військовій техніці РФ

Повітряні сили України потужно вдарили по військовій техніці РФ
Триває 23 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff

Збройні Сили України продовжують завдати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога, що намагаються закріпитися та утримувати захоплені оборонні рубежі.

Протягом доби українські захисники та захисниці частково знищили і зупинили просування вглиб території України підрозділів зі складу 437-го навчального полку та 26-го танкового полку збройних сил РФ. Втрати ворога уточнюються. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 18 березня

"Бомбардувальна і штурмова авіація Повітряних сил ЗСУ завдала потужних ударів по колонах військової техніки противника. Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією було уражено 14 повітряних цілей ворога: сім літаків, вертоліт, три БПЛА та три крилаті ракети", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили РФ почали вдаватися до крайніх заходів – Генштаб ЗСУ

Стан, положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали, наголосили у командуванні.

Тим часом ворог продовжує зазнавати втрат. Має проблеми із забезпеченням підрозділів.

"Низький морально-психологічний стан особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил РФ і найманців брати участь у війні проти України", - резюмували у Генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили України потужно вдарили по військовій техніці РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути