пʼятниця, 26 липня 2019 18:06

"Потрібно ховати будь-які документи ДНР" - як жителі ОРДО їдуть в Україну

Жителі ДНР закопують свої документи і номерні знаки отримані в ОРДО при перетині лінії розмежування. В'їжджати на український КПВВ з документами і номерами ДНР не можна.

Місцеві жителі постійно відчувають різного роду труднощі, пов'язані з війною та перетином лінії розмежування. Щоб обійти складні ситуації, доводиться хитрувати.

"Перед пунктом пропуску в бік України потрібно ховати будь-які документи, пов'язані з ДНР. На зворотному шляху потрібно постаратися знайти в тому ж місці, забрати і в'їхати назад вже як громадянин ДНР. Немає ніякої гарантії, що їх не знайде хтось інший і не захоче винагороди", — повідомив блогер Максим Барінов.

  Жителі ДНР закопують свої документи перед українськими КПВВ. Фото: Максим Барінов
Жителі ДНР закопують свої документи перед українськими КПВВ. Фото: Максим Барінов

Жителям ОРДО без цих документів — ніяк. Пересування по території ДНР можливе тільки з документами місцевої реєстрації. Якщо їх немає, то з порушника стягують штраф в 1000 рублів (403.6 грн- Gazeta.ua). Транспортний засіб підлягає примусовому відчуженню на штрафмайданчик.

  Документи ДНР перед українськими КПВВ. Фото: Максим Барінов
Документи ДНР перед українськими КПВВ. Фото: Максим Барінов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія підготувала жителям ДНР і ЛНР "паспортний сюрприз"

Посли країн-членів Євросоюзу почали обговорювати видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу. Робота над забороною власникам таких паспортів в'їзду до Євросоюзу займе деякий час, але це, зрештою, станеться, повідомив журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

Нагадаємо, 4 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки для тих, хто проживає на окупованих територіях Донбасу.

29 і 30 квітня у Ростовській області відкрилися 2 центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

1 травня Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України.

8 травня Кабмін України прийняв рішення про визнання незаконними російських паспортів, які будуть видавати жителям окупованих українських територій.

17 липня Путін спростив процедуру отримання російського громадянства для жителів усієї території Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно ховати будь-які документи ДНР" - як жителі ОРДО їдуть в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути