Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2019 04:25

Посилки з інтернет-магазинів не доставляють: як працює пошта ДНР

У 2014 році в ДНР на базі закритої "Нової пошти" бойовики відкрили власні точки експрес-доставки – "Наша пошта". Посилки доставляють в Україну, ЛНР, Росію та анексований Крим.

  Відділення "Нашої пошти" в ДНР. Фото: з відкритих джерел
Відділення "Нашої пошти" в ДНР. Фото: з відкритих джерел

Аби відправити посилку із Україну в Донецьк, потрібно надіслати пакунок у відділення №2 "Нової пошти" у місто Волноваха. Там їх забирає жінка-посередник, переправляє в ОРДО. Чекати товар більше півмісяця. До не окупованої частини України доставку оплачує відправник, а в ЛДНР чи Росію – отримувач.

"Брат з Маріуполя відправляв мені дві упаковки ліків і одну шоколадку. Чекала посилку місяць. Мені подзвонили з відділення і попросили взяти з собою паспорт і гроші. За доставку віддала 42 гривні", - розповідає Gazeta.ua Ірина Михайлівна з Макіївки.

Окупаційна влада Донецька створила 9 грудня 2014 у приміщенні "Укрпошти" власне підприємство – "Пошта Донбаса". Її роботу курує Міністерство зв'язку ДНР. У березні 2015 року було відкрито поштове сполучення між ДНР та ЛНР.

Захоплена бойовиками "Укрпошта" на території ДНР у 2018 році почала надавати нову послугу – доставку товарів з інтернет-магазинів РФ і покупок на китайській інтернет-майданчику "AliExpress".

Ні один інтернет-магазин не відправляє товари в ЛДНР

Ні один інтернет-магазин не відправляє товари на непідконтрольну українській владі територію. Через це, ДНР йде обхідним шляхом: не вказують реальний адрес одержувача, а пишуть адрес російський.

"Інтернет-магазину потрібно вказати російську адресу доставки: село Куйбишеве Ростовської області Російської Федерації. І вже звідти товар повинен потрапити до одержувача в ОРДО. Щоб скористатися новим сервісом, покупцеві пропонують слідувати інструкції. На сайті "Пошта Донбасу" пропонують детальну схему замовлення із Китаю та доставку в ДНР", - розповідає Іван Бойко із Донецька.

Сумарна вартість товарів в поштовому відправленні не повинна перевищувати 15 тис. руб. (6214.5 грн. - Gazeta.ua), поштове відправлення не повинно містити більше 2-х однакових товарів; сумарна вага товарів не повинен перевищувати 10 кг. Пересилається товар не повинен знаходитися в переліку заборонених до пересилання.

Вартість доставки від 38 до 112 гривень. Ціна залежить від ваги посилки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюють волонтери на 6-му році війни

66,5% жителів України вважають Російську Федерацію країною-агресором. 23,9% українців мають протилежний погляд, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Зараз ви читаєте новину «Посилки з інтернет-магазинів не доставляють: як працює пошта ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути