пʼятниця, 21 квітня 2017 14:05

Портрети Захарченка, балалайки, ложки й прапори ДНР: як живе дитячий садок на окупованій Донеччині

Портрети Захарченка, балалайки, ложки й прапори ДНР: як живе дитячий садок на окупованій Донеччині
Дітей на ранках у садочках усе частіше одягають у камуфляж

У дитячих садках ДНР дошкільнят змушують малювати прапори ДНР та розучувати ура-патріотичні пісні під ложки та балалайку.

Про це в листі виданню "Факти" розповіла Світлана, вихователька одного із ДНЗ у районному центрі окупованої Донеччини.

"На зборах - суцільне словоблуддя про радість жити на Донбасі. Замучили постійні перевірки з "міністерства освіти". Причому якість харчування, чистота, кількість вкраденої у дітей їжі нікого не хвилюють. Головне - патріотичне виховання. Щоб на музичних заняттях розучували вірші та пісні про ДНР, при вході в будівлю і в коридорі щоб висів портрет Захарченка, а атрибутика - на кожному кроці. На ранки все частіше приводять дітей або в камуфляжній формі, або в сарафанах з кокошниками і косоворотках. Музичні інструменти тепер - балалайки і дерев'яні ложки", - розповідає вихователька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До видатних громадян ДНР зарахували бойовика Ґіві

До дитячого садочка прикріпили "ополченця", який регулярно приходить на заняття й розповідає дошкільнятам про "злих укропів". Світлана каже, що чоловік часто приходить до дітей напідпитку.

Із січня у дитячому садку вже почалася підготовка до дня проведення "референдуму" (11 травня). Від дітей вимагають малювати прапори ДНР. Хто не вміє тримати у руках олівець, може просто вмочувати долоні у червону, чорну й синю фарби та залишати на папері кольорові відбитки.

14 квітня до лікарні потрапили школярі донецької школи №97. Діти потруїлися неякісними харчами у шкільній їдальні.

Зараз ви читаєте новину «Портрети Захарченка, балалайки, ложки й прапори ДНР: як живе дитячий садок на окупованій Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути