субота, 03 листопада 2018 18:50

Порошенко закликав Туреччину приєднатися до миротворчої місії на Донбасі

Порошенко закликав Туреччину приєднатися до миротворчої місії на Донбасі
Порошенко на зустрічі з Ердоганом говорив про Донбасс. Фото: ТСН

Президент Петро Порошенко запропонував президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану підтримати рішення щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Військові Туреччини зможуть узяти участь у цій місії. Про це Порошенко заявив на прес-конференції у Стамбулі за підсумками зустрічі з Ердоганом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Туреччина підпишуть угоду про зону вільної торгівлі

"Ми підтвердили налаштованість працювати разом над вирішенням тих питань, як на двосторонньому рівні, так і на багато сторонньому рівні у форматі міжнародних організацій. Зокрема, у форматі ОНН. Я запропонував пану президенту активізувати наш діалог, і в тому числі, у плані підтримки рішення щодо розміщення миротворців відповідно до мандату Радбезу ООН. Ми довіряємо Туреччині і були б щасливі бачити, що Туреччина взяла участь у встановленні миру на Донбасі через розміщення своєї миротворчої місії в складі ООН", - сказав Порошенко.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Зустріч відбувається в палаці Буюк Мабейн у Стамбулі. Після спілкування відбудеться сьоме засідання українсько-турецької стратегічної ради високого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликав Туреччину приєднатися до миротворчої місії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути