четвер, 01 листопада 2018 18:20

Порошенко розповів, як врегулювати ситуацію на Донбасі

Порошенко розповів, як врегулювати ситуацію на Донбасі
Порошенко назвав єдиний спосіб врегулювання конфлікту на Донбасі. Фото: Рodrobnosti

Президент України Петро Порошенко вважає, що єдиний спосіб врегулювати ситуацію на Донбасі - це провести чесні й прозорі вибори.

Також Порошенко зазначив, що Росія продовжує загострювати обстановку на фронті. Про це він сказав на спільній з канцлером Німеччини Ангелою Меркель брифінгу.

Порошенко розповів, що надав німецькому канцлеру свіжі і неспростовні докази російської агресії проти України.

"Тема припинення російської агресії була однією з провідних під час наших переговорів з пані канцлером. Ми обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму, в тому числі в сфері прав людини. Я навів нові незаперечні докази російських злочинних дій проти України. Ситуація безпеки в Донбасі залишається дуже складною. Інша сторона (Росія – ред.) постійно провокує загострення. Тому сьогодні з пані Меркель ми засудили обстріли з забороненої зброї з боку неконтрольованих територій. Недопустимо, що через дії агресора продовжують гинути люди", – заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вчергове зганьбилася - тепер через санкції

Президент України наголосив, що вибори на Донбасі потрібно проводити після виведення російських військ.

"Вважаю, що єдиним шляхом до врегулювання ситуації є проведення на Донбасі чесних, прозорих, демократичних виборів відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ. Але здійснити це можна лише після виведення всіх незаконних збройних формувань", – підкреслив голова держави.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність супроводжувати проведення виборів на Донбасі. Білоруський лідер зауважив, що російсько-українська війна знаходиться практично на порозі його країни.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів, як врегулювати ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути