Ексклюзиви
середа, 28 липня 2021 14:13

Порошенко привітав Авдіївку із 7-ю річницею звільнення від окупантів

Порошенко привітав Авдіївку із 7-ю річницею звільнення від окупантів
Лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко привітав Авдіївку із сьомою річницею звільнення

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко привітав Авдіївку із сьомою річницею звільнення.

Про це він написав на сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Авдіївка – знакове місце для України. Спостерігаючи за важкими подіями, які тут відбувалися від початку російської агресії, кожен українець віддав частинку свого серця. А наші мужні військові – і власні життя", – зазначив п'ятий президент України.

Порошенко нагадав, що 28 липня 2014 року Збройні Сили України почали операцію зі звільнення Авдіївки, яка тривала три дні. "Люди зі сльозами на очах святкували повернення до України. Але, на жаль, обстріли продовжилися. Ворог атакував промзону поблизу міста", – додав він.

Лідер "Європейської Солідарності" зазначив, що авдіївська "промка" для нього значить дуже багато. "Перший наступ лютого 2016 року, щоб перекрити дорогу і припинити обстріли. Відбиття атак ворога у квітні 2016 року. І найбільші, найзапекліші бої наприкінці січня 2017 року. За час війни тут загинув 101 захисник. Бійці 72, 80, 54, 56, 93 бригад ЗСУ, а також добровольці "Правого сектору". Вічна їм пам'ять", – зазначив Порошенко.

Він також нагадав, що наприкінці 2017 у мінус 25 градусів російські найманці залишили місто без світла, без води і газу, і людям довелося замерзати в ці важкі зимові дні. "Але мешканці Авдіївки вистояли, продемонструвавши патріотизм і силу духу", – підкреслив Порошенко.

"Відтоді і завжди: Авдіївка – це Україна. Донбас – це Україна. І ми будемо робити все можливе, щоб не лише зупинити російського агресора, а й відвоювати кожен клаптик української землі. І Збройні Сили України – запорука нашої перемоги", – підкреслив п'ятий президент України.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко привітав Авдіївку із 7-ю річницею звільнення від окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути