понеділок, 30 жовтня 2017 10:39

Пора підтримати Київ: росіянам набридла війна за Донбас

Автор: Радіо Свобода
  Соцопитування: росіяни різко висловились щодо підтримки Донбасу
Соцопитування: росіяни різко висловились щодо підтримки Донбасу

Дедалі менше росіян висловлюються за підтримку Росією самопроголошених ДНР та ЛНР.

На це вказують оприлюднені сьогодні, 30 жовтня, результати соцопитування, які провели у Росії, повідомляє "РБК".

"41 відсоток респондентів висловився за подальшу підтримку Росією невизнаних утворень на Донбасі. 6 відсотків вважають, що Москві слід підтримувати Київ у цьому конфлікті. Водночас 31 відсоток виступає проти того, щоб Москва підтримувала будь-кого в цій ситуації", - наголошують соціологи російського центру "Левада-центр".

Росіяни почали менше цікавитися питанням можливого приєднання Донбасу до РФ, вказують соціологи. Спостерігається також і послаблення цікавості з боку росіян до конфлікту та ситуації в Україні загалом, якщо порівнювати з 2014-2015 роками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У небі над ДНР розгорнули гігантський прапор України

"У більшості росіян досі немає певності щодо питання, навіщо Росії підтримувати Донбас. Іншим фактором, що викликає невизначеність російських громадян щодо ДНР та ЛНР є те, що він назвав "правовою сваволею" на непідконтрольній Києву території Донбасу. Навіть на рівні еліт немає однозначного сприйняття Донбасу й тієї місії, яку виконує Росія", - заявив партнер Агентства стратегічних комунікацій Вадим Самодуров.

Олександр Турчинов під час візиту до зони АТО заявив, що незабаром Донецьк, Луганськ та Крим будуть звільнені. На цих територіях гратимуть святкові оркестри.

Такі сподівання висловив політик під час відкриття мосту через річку Сіверський Донець у Рубіжному Луганської області. Міст відбудував 19-й окремий мостовий загін Держспецслужби транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Пора підтримати Київ: росіянам набридла війна за Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути