Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2018 18:31

"Пообіцяли вбити матір і зґвалтувати сестру" - військовий розповів про полон у ДНР

"Пообіцяли вбити матір і зґвалтувати сестру" - військовий розповів про полон у ДНР
Катування в ДНР: військовий розповів про полон. Фото: Сергій Захаров

Військовослужбовець Збройних сил України Євген Ч. був у полоні бойовиків ДНР 1047 діб.

Терористи захопили його в полон у лютому 2015 року. Під час виконання бойового завдання по вогневій підтримці піхотних підрозділів ЗС України в селі Широкине Донецької області. Свідчення про катування терористів ДНР оприлюднив "Миротворець".

"Під час допитів у так званому "МДБ" ДНР мені повибивали зуби. Знущання проходили в присутності "міністра оборони" ДНР Кононова. Фізичним насильством і погрозами (пообіцяли вбити матір і зґвалтувати сестру) мене змусили дати фейкове інтерв'ю про те, що я відмовляюся від обміну полоненими і хочу залишитися в ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наказали дістати вбитого бійця ЗСУ і лягти з ним поруч - для розстрілу" - розповідь про знущання бойовиків

У знущаннях брали участь два співробітники спецслужб РФ з яскраво вираженим "московським" акцентом мови", - розповів Євген.

Військовослужбовець Збройних сил України Максим І. був у заручниках бойовиків ДНР 737 діб. За його словами, після захоплення в полон бойовики встромили в ногу шомпол від автомата і зламали великий палець правої руки.

Зараз ви читаєте новину «"Пообіцяли вбити матір і зґвалтувати сестру" - військовий розповів про полон у ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути