четвер, 09 червня 2022 14:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Польські гаубиці "Краб" готові нищити ворога - Резніков 

Польські гаубиці "Краб" готові нищити ворога - Резніков 
Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото: ОП

Польські самохідні гаубиці "Краб" калібру 155 мм готові до використання Збройними силами України на фронті, як і низка іншого озброєння від партнерів.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook 9 червня.

"Після гармат М777 і FH70, САУ Ceasar і М109А3 – це п'ятий вид артилерії калібру 155-мм, який нам вдалося залучити", - сказав Резніков.

Він уточнив, що Міноборони вже постачає українській армії понад 150 артилерійських платформ калібру 155-мм.

За словами міністра, запаси снарядів цього калібру вже на 10% переважають запаси снарядів великих калібрів радянського типу, які були на 24 лютого. Ефективність цих снарядів вища, ніж радянських зразків. Саме тому менше їх витрачають.

Одночасно ЗСУ надали понад 50 гармат інших значних калібрів і снарядів до них. Останні становлять понад 75% обсягу, що був на початку повномасштабного російського вторгнення.

"Десятки одиниць РСЗВ радянського зразка й десятки тисяч снарядів, сотні мінометів і сотні тисяч пострілів до них укріпили нашу оборону за цей період. За постачанням до ЗСУ танків та іншої бронетехніки радянського зразка, що сумарно вже кілька сотень, Міноборони України конкурує за лідерство з російською армією", - сказав голова оборонного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До кінця року війна завершиться перемогою України" – Малькольм Ненсі

Від партнерів Україна отримала близько 250 бронемашин західних зразків (М113 ТМ, М113 YPR-765, Bushmaster, Mastiff, Husky, Wolfhound) і робота в цьому напрямі триває. Резніков також згадав про "тисячі" ПЗРК, ПТРК і гранатомети.

"Це далеко не повний перелік. Про деякі інші системи сучасних озброєнь ще зарано говорити, ми розповімо пізніше. Але їхню дію відчує на собі ворог вже зараз. Також Міноборони через різні механізми передало сотні безпілотників, зокрема кілька десятків ударних. Ми очікуємо в найближчих пакетах допомоги серйозні БПЛА.

Берегову оборону посилили надзвичайно ефективними комплексами Harpoon, які в поєднанні з нашими "Нептунами" вже змушують ворожий флот триматися на відстані, щоб не повторити долю флагмана ЧФ РФ - крейсера "Москва", - зауважив Резніков.

Збройні сили України терміново потребують важкого озброєння, зокрема реактивних систем залпового вогню, бойових літаків і засобів протиповітряної оборони. Без важкої бронетехніки неможливий ефективний контрнаступ, тому в Міноборони визначили головні цілі в озброєнні України.

Зараз ви читаєте новину «Польські гаубиці "Краб" готові нищити ворога - Резніков ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути