Ексклюзиви
середа, 09 січня 2019 18:30

Польща та Україна виготовлять новий зенітно-ракетний комплекс

Польська приватна оборонна компанія WB Electronics має намір спільно з Україною реалізувати проект по створенню зенітно-ракетного комплексу середнього радіусу дії.

В основі проекту має бути ракета створена на базі технологій авіаційної Р-27, яка серійно виготовляється в Україні, каже представник промислової групи Роман Мушал, пише Український мілітарний портал.

вже створено більшість необхідних елементів – двигун, паливо, головка самонаведення (активні, пасивні та тепловізійні елементи). За його прогнозами, час необхідний для розгортання виробництва в Польщі складає приблизно три роки.

Автор: УМП
  Зенітно-ракетний комплекс малої дальності "Нарва"
Зенітно-ракетний комплекс малої дальності "Нарва"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець намагався вивезти з Польщі артсистему

Р-27 – це авіаційна керована ракета класу "повітря-повітря", середньої дальності. Вона забезпечує перехоплення та знищення пілотованих та безпілотних літаків, а також крилатих ракет у повітряному бою на середніх і великих дистанціях, при автономних і групових діях літаків-носіїв, вдень і вночі, в простих і складних метеоумовах, з будь-яких напрямків, на тлі землі і моря, при активному інформаційному, вогневому і маневреному протидії супротивника на швидкості до 3500 км/год.

Зараз різні модернізації цієї ракети виготовляються на підприємстві Державної акціонерної холдингової компанії "Артем".

Перші пуски оперативно-тактичного комплексу "Грім-2" (експортна назва для ОТРК "Сапсан") розробки КБ "Південне", відбудуться у вересні-жовтні 2019-го року. Випробування комплексу та прийняття його на озброєння іноземним замовником очікуються у 2022 році.

Зараз ви читаєте новину «Польща та Україна виготовлять новий зенітно-ракетний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути