четвер, 05 липня 2018 14:09

Полонений український журналіст оголосив голодування

Полонений український журналіст оголосив голодування
Взятий в полон у ДНР український журналіст Станіслав Асєєв оголосив голодування. Фото: "Радіо Свобода"

Український журналіст Станіслав Асєєв, якого терористи в Донецьку вже рік утримують у неволі, оголосив голодування.

Причиною для такого радикального кроку стали жахливі умови його утримання і безпідставне позбавлення волі, написав екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook.

"Стас утримується у сирому приміщенні, хворіє, але не отримує необхідних ліків. Крім того, сама ситуація дика - адже в бойових діях він не брав участі, жодних злочинів не скоював, і перебуває у полоні лише за те, що працював журналістом", - говорить Фірсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йому вже схуднути треба" - у Росії вразили цинічною заявою про політв'язня Станіслава Клиха

У зв'язку з цим Фірсов попросив міжнародні організації звернути увагу на факт голодування і за можливості сприяти якнайшвидшому обміну Асєєва, який є громадянином України.

Станіслав Асєєв потрапив у полон бойовиків 2 червня 2017-го. Працював у Донецьку журналістом під псевдонімом Станіслав Васін. Його тримають на території заводу "Ізоляція", де облаштували в'язницю.

Українські військові ледве не розстріляли своїх товаришів по службі, які потрапили в полон до російських бойовиків. За мить до вогневого удару помітили, що у скупченні людей, яких вони вважали терористами, були українські бійці.

Зараз ви читаєте новину «Полонений український журналіст оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути