Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2024 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Полковник ЗСУ: 3-ї ОШБр недостатньо для оборони Авдіївки

Полковник ЗСУ: 3-ї ОШБр недостатньо для оборони Авдіївки
Для вирішення проблеми Авдіївки потрібно залучити щонайменше три бригади. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Для підкріплення Авдіївки на Донеччині на фронт кинули третю окрему штурмову бригаду Збройних сил України. Однак задля вирішення проблеми на передовій довкола міста слід залучити щонайменше три бригади та зосередитися на відсіканні "північної клешні".

Бійці нічого не зможуть зробити без достатньої кількості боєприпасів, заявив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу Роман Світан в ефірі "24 Каналу".

"Серйозна бригада, нею керує досить успішний командир. Ми кілька разів її ставили у приклад. Вони правильно підібрали всю систему комплектації своїх підрозділів, вони першими запустили рекрутинговий центр усередині бригади", - сказав він.

У 3-ї ОШБр повністю забитий штат, а також є люди, що стоять в черзі, аби потрапити до бригади. Водночас експерт вважає, що самих бійців недостатньо.

"Сама "трійка" без достатньої кількості боєприпасів нічого не зробить. Жодна бригада теж нічого не зробить", - вважає Світан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян в Україні перетнули нову психологічну позначку

Потрібно залучити мінімум три бригади, а після цього зосередитися на відсіканні "північної клешні" у напрямку від Костянтинівки вздовж дороги на Авдіївку. Просто загнати бригаду до Авдіївки - не значить вирішити проблему, це лише утримати місто на деякий час.

"Це місяць-півтора, до початку виборів у Росії. Але це не вирішує глобально питання. Потрібно посилити Авдіївський гарнізон та ротувати хлопців, які наразі стоять в місті. Проте питання вирішення самої проблеми Авдіївки - відсікання північної клешні", - наголосив він.

12 лютого у Forbes повідомили, що на фронті на Донбасі Україна кинула на порятунок Авдіївки одну з найкращих своїх бригад. Командування ЗСУ укріплює Авдіївку на тлі спроб РФ захопити місто. Є вагомі підстави вважати, що на порятунок Авдіївки могли відправити одну з найкращих бригад української армії - 3-тю десантно-штурмову бригаду. Це єдина українська сухопутна бойова бригада, про яку ми точно знаємо, що станом на минулий тиждень вона перебувала в резерві на сході України, написало видання.

Зараз ви читаєте новину «Полковник ЗСУ: 3-ї ОШБр недостатньо для оборони Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути