Ексклюзиви
субота, 10 вересня 2016 17:00

Поліції здався безпритульний, який воював за ДНР

Поліції здався безпритульний, який воював за ДНР

У місті Слов'янськ на Донеччині добровільно здався поліцейським ветеран війни в Афганістані, який вступив до лав ДНР. Чоловік вирішив приєднатися до терористів у квітні 2014 року, оскільки найманцям щодня видавали горілку і сигарети, пише сайт Нацполіції у Донецькій області.

Новобранця поставили на один із центральних блокпостів в місті, озброївши його "коктейлями Молотова" і гранатами. У разі наближення підрозділів Збройних сил України, він разом з іншими бойовиками повинен був кидати "коктейлі" в українських військових. Його денний оклад становив від 100 до 200 грн. Але як тільки чоловікові припинили платити, він пішов у "запас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із зони АТО хотіли вивезти 100 тисяч доларів

Після звільнення Слов'янська від окупантів чоловік переїхав у залишений будинок на околиці міста, припинив будь-яке спілкування зі своєю родиною та близькими. Щоб його ніхто не впізнав, відростив бороду і почав бомжувати. Однак таке життя йому набридло, і він вирішив добровільно здатися поліцейським. Проти нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.

Якщо після перевірки доведуть, що під час перебування в рядах ДНР він не скоював тяжких злочинів проти мирного населення, справа може бути перекваліфікована. Чоловік отримає шанс на звільнення від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що двоє бойовиків потонули разом з БТР на навчаннях.

Зараз ви читаєте новину «Поліції здався безпритульний, який воював за ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути