четвер, 02 травня 2019 21:19

Показали докази військової присутності Кремля на Донбасі

Генеральна прокуратура України отримала додаткові докази військової присутності Російської Федерації на Донбасі.

У ході слідчих дій у зоні проведення операції Об'єднаних сил виявили уламки російського артилерійського 152 міліметрового керованого боєприпасу ЗОФ39 "Краснополь". Їх знайшли після обстрілу позицій Збройних Сил України в с. Широкине Волноваського району Донецької області, повідомляє прес-служба ГПУ.

Уламки такого самого боєприпасу виявили після обстрілу позицій Окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України "Азов" в с. Новолуганське Донецької області.

Таких боєприпасів немає у Збройних Силах України.

Поблизу с. Широкине Волноваського району Донецької області під час бою з диверсійно-розвідувальною групою українці захопили автомати АК-74 та протитанковий гранатомет РПГ-7В.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість ліквідованих на Донбасі бойовиків перевищує втрати ЗСУ

Встановлено, що один з автоматів АК-74 за номером 4293274, за обліками Головного управління Національної поліції в АР Крим захоплено на території півострова Крим наприкінці травня 2014 року.

"Місце виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань. На теперішній час проводяться відповідні експертизи, досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

Автор: ГПУ
  Знайшли докази діяльності Кремля на Донбасі
Знайшли докази діяльності Кремля на Донбасі

Автор: ГПУ
  Знайшли докази діяльності Кремля на Донбасі
Знайшли докази діяльності Кремля на Донбасі

Автор: ГПУ
  Знайшли докази діяльності Кремля на Донбасі
Знайшли докази діяльності Кремля на Донбасі

Бойовика ДНР затримали співробітники СБУ. Чоловік був у складі угруповання "Охотніки". Зі зброєю в руках охороняв захоплені бойовиками адмінбудівлі та склади із військовою технікою. Чергував на блокпостах сепаратистів.

Зараз ви читаєте новину «Показали докази військової присутності Кремля на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути