четвер, 02 травня 2019 16:54

Зенітник дезертирував у ДНР і здав координати позицій ЗСУ

Зенітник ЗСУ, який після дезертирства видав позиції українських військових, проведе у в'язниці 10 років. 39-річний оператор зенітного ракетного взводу ЗСУ визнаний винним і засуджений до реальної міри покарання. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість ліквідованих на Донбасі бойовиків перевищує втрати ЗСУ

"23 січня 2016-го він із метою сприяння злочинній діяльності терористичної організації ДНР добровільно залишив місце несення військової служби - взводний опорний пункт поблизу села Чермалик на Донеччині. Взявши із собою автомати Калашникова АКС-74У і АКС-74 та магазини до них, дезертир перейшов через лінію розмежування з метою подальшої участі в ДНР", - йдеться в повідомленні.

У телевізійних програмах ДНР він розповідав про позиції ЗСУ і говорив неправду про діяльність і функціонування української армії.

"Після того, як зрадник виконав свої злочинні функції та став бойовикам не потрібен, його заарештували і разом із полоненими передали українській стороні", - повідомили в прокуратурі.

Бойовика ДНР затримали співробітники СБУ. Чоловік був у складі угруповання "Охотніки". Зі зброєю в руках охороняв захоплені бойовиками адмінбудівлі та склади із військовою технікою. Чергував на блокпостах сепаратистів.

Зараз ви читаєте новину «Зенітник дезертирував у ДНР і здав координати позицій ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути