Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2023 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали актуальні карти боїв від американських аналітиків
8

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Фото: understandingwar.org
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні

Збройні сили України контролюють північну частину Урожайного на Донеччині. Росіяни перекидають під селище підкріплення.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Російські війська вели наступ поблизу Куп'янська 14 серпня. Наступали поблизу Орлянки в 22 км на схід від Куп'янська та Миколаївки за 24 км на схід від міста.

Підрозділи 6-ї загальновійськової армії РФ (Західний військовий округ) взяли під контроль численні українські позиції та спостережні пункти поблизу Вільшани в 15 км на північний схід від Куп'янська, заявляє Росія.

Російські так звані військові блогери стверджували, що російські війська захопили позиції та зайняли рубіж від Синьківки до Петропавлівки. Окупанти накопичують підкріплення та вводять у бій нові підрозділи, збільшують щільність мінно-вибухових загороджень уздовж міжнародного кордону між Харківською та Бєлгородською областями, можливо, щоб зірвати подальші проукраїнські рейди через кордон.

Армія РФ вела наступальні дії поблизу Петропавлівки, Синьківки та Кислівки в 20 км на південний схід від Куп'янська.

Російські війська вели наступальні операції на лінії Сватове-Кремінна, але не просунулися 14 серпня. Провели також невдалі наступальні дії на південний схід від Андріївки в 15 км на захід від Сватового.

Росіяни безуспішно намагаються витіснити українські війська з району Серебрянського лісу в 10 км на південний захід від Кремінної. Продовжують наступ у районі Кармазинівки в 13 км на південний захід від Сватового та Новоселівського.

Сили РФ невдало атакували поблизу М'ясожарівки, але не змогли прорвати українську оборону біля Спірного та Білогорівки в 12 км на південь від Кремінної.

ЗСУ вели наступальні дії вздовж лінії Сватове-Кремінна, але не просунулися 14 серпня. Російські джерела, включно з Міноборони Росії, стверджували, що українські сили проводили невдалі атаки поблизу Новоселівського, Білогорівки та Діброви (7 км на південний захід від Кремінної). Російські військові блогери стверджували, що українські контратаки поблизу Торського (15 км на захід від Кремінної) і Тернів (17 км на захід від Кремінної) уповільнили активність Росії в цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі окупантів і купа техніки. Оновили втрати РФ за добу

Українські війська наступають на Бахмутському напрямку. 14 серпня ЗСУ незначно просунулися вперед. На геолокаційних записах, опублікованих 13 серпня, видно, що українські війська здійснили незначне просування на південь від Кліщіївки в 7 км на південний захід від Бахмута. Атакували позиції росіян.

Російські сили продовжують наступальні операції поблизу Бахмута і нібито також просунулися 14 серпня. Проте в ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Окупанти зробили невдалі спроби відбити втрачені позиції поблизу Кліщіївки, на захід від Андріївки в 10 км на південний захід від Бахмута та поблизу Курдюмівки.

14 серпня російські та українські війська продовжували вести позиційні бої на рубежі Авдіївка-Донецьк. Російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Мар'їнки (на південно-західній околиці Донецька) та Красногорівки.

14 серпня ЗСУ продовжували контрнаступальні дії в районі кордону Донецько-Запорізької області. Наші воїни просунулися вперед і досягли невизначених успіхів на південь і південний схід від Старомайорського в 9 км на південь від Великої Новосілки.

Українські війська продовжують наступ на Бердянському напрямку (район кордону Донецько-Запорізької області).

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької області 14 серпня, але не зробили жодного підтвердженого або заявленого просування. Ворог безуспішно намагався повернути втрачені позиції на захід від Старомайорського.

Під Старомайрським та Урожайним діють російські підрозділи добровольчого батальйону "Сокіл" 108-го десантно-штурмового (ВДВ) полку та розвідувальної роти 247-го полку ВДВ (7-ма гвардійська гірська дивізія ВДВ).

Українські війська 14 серпня вели наступальні операції на заході Запорізької області. Продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області).

Російські сили нібито відбили невеликі українські атаки поблизу Роботиного (13 км на південь від Оріхова). Російський військовий блогер стверджував, що частини 56-го полку ВДВ (7-а гвардійська гірська дивізія ВДВ) відбили українські атаки на Оріхівському напрямку.

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки в західній Запорізькій області 14 серпня і нещодавно заявили про наступ. 13 серпня російські військові блогери заявили, що на Оріхівському напрямку просувалися частини 42-ї мотострілецької дивізії (58-а загальновійськова армія Південного військового округу) і частини 108-го полку ВДВ (7-а гвардійська гірська дивізія ВДВ). Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно намагалися повернути втрачені позиції на схід від Роботиного.

ЗСУ утримують обмежені позиції на лівому (східному) березі Дніпра в Херсонській області. Продовжують переправлятися на східний берег Дніпра на невеликих човнах біля Антонівського мосту та Козачих Лагерів.

Сили оборони за минулий тиждень звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку. Загалом на південному фланзі Бахмутського напрямку звільнено вже 40 кв. км території.

Збройні сили України мають успіхи в Урожайному. Українські війська ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Показали актуальні карти боїв від американських аналітиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути