понеділок, 05 вересня 2022 14:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Почекайте, ваші прийдуть": окупанти на Луганщині втішають людей наближенням ЗСУ

"Почекайте, ваші прийдуть": окупанти на Луганщині втішають людей наближенням ЗСУ
Гауляйтери Луганщини не вірять в успіхи армії РФ і заспокоюють людей приходом ЗСУ восени. Фото: Генштаб ЗСУ

Гауляйтери в Луганській області, яка майже вся тимчасово окупована, не впевнені в успіхах російської армії.

На прихід українських сил зрадники та колаборанти чекають восени. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в телемарафоні "Єдині новини" 5 вересня, передає Gazeta.ua.

Гайдай розповів, що у Сіверськодонецьку, Лисичанську та інших захоплених містах області люди звертаються до окупаційної "влади" з приводу відновлення будинків, яке ті обіцяли. Натомість у відповідь чують:

"Ви почекайте, восени ваші "нацики" прийдуть, ось вони вам будуть все відновлювати".

Гайдай наголосив, що кадри із загарбаних населених пунктів Луганщини демонструють "жахливу ситуацію" і недотримання росіянами жодних обіцянок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас вже є гарні новини" – Гадай розповів про успіхи ЗСУ в деокупації Луганщини

"Величезні черги за хлібом, зруйнована інфраструктура, яка не відновлюється", – сказав голова ОВА.

Гайдай наголосив, що на Луганщині окупанти посилили примусову мобілізацію. Робити це почали навіть через навчальні заклади. Щоб влаштувати дитину до школи на окупованій території, необхідно надати персональні дані батька, якого потім примусово мобілізують.

"Окупанти в школах дають "допомогу" по 10 тис. руб., але збирають повні анкетні дані. Їх цікавлять не діти й не їх матері, а саме батьки. Тому що в них заучується ресурс "гарматного м'яса" і таким чином вони збирають інформацію і кидають їх (батьків дітей. – Gazeta.ua) у бій", – розповів Гайдай.

У вечірньому зверненні 4 вересня президент Володимир Зеленський розповів, що українська армія звільнила три населені пункти в Донецькій області та на південному напрямку.

В американському Інституті вивчення війни підтвердили, що українські військові помітно розвинули наступ на кількох напрямках на Півдні та Сході. Аналітики кажуть, що українські сили досягли значного прогресу. Зокрема, закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «"Почекайте, ваші прийдуть": окупанти на Луганщині втішають людей наближенням ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути