понеділок, 05 вересня 2022 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"У нас вже є гарні новини" – Гайдай розповів про успіхи ЗСУ в деокупації Луганщини

"У нас вже є гарні новини" – Гайдай розповів про успіхи ЗСУ в деокупації Луганщини
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про втрати окупантів у Кремінній після "бавовни".Фото: "Укрінформ"

У тимчасово окупованому місті Кремінна на Луганщині російські військові зазнали втрат в живій силі та техніці після кількаденної "бавовни".

Втрати ворога становлять до 400 осіб особового складу. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в телемарафоні "Єдині новини" 5 вересня, передає Gazeta.ua.

"У нас вже є певні гарні новини. Після того, як бавовнятко пострибало Кремінною кілька днів поспіль, там чудові результати для нас і не дуже добрі для російської армії", – сказав Гадай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Донбас: ЗСУ відбили масовані атаки росіян на кількох напрямках

За його даними, після "бавовни" зруйновано декілька будівель, де розташовувались російські військові. Також близько 100 одиниць ворожої техніки наші захисники вивели з ладу.

Гайдай зауважив, що Ізюмський напрямок стане ключовим етапом для деокупації Луганщини.

"Перші ластівки довгоочікуваного процесу звільнення наших населених пунктів вже є. Ми можемо на лівому березі річки Сіверський Донець вже спостерігати певні позитивні дії наших підрозділів", – додав Гайдай.

У вечірньому зверненні 4 вересня президент Володимир Зеленський розповів, що українська армія звільнила три населені пункти в Донецькій області та на південному напрямку.

В американському Інституті вивчення війни підтвердили, що українські військові помітно розвинули наступ на кількох напрямках на Півдні та Сході. Аналітики кажуть, що українські сили досягли значного прогресу. Зокрема, закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «"У нас вже є гарні новини" – Гайдай розповів про успіхи ЗСУ в деокупації Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути