Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2017 13:04

Плотницького звинувачують у загибелі пасажирів літака Іл-76

Плотницького звинувачують у загибелі пасажирів літака Іл-76

Служба безпеки має докази причетності ватажка бойовиків до теракту, що забрав життя 49 військових.

СБУ оприлюднила фрагменти розмов ватажка ЛНР Ігоря Плотницького із його прибічниками, на яких вони говорять про збитий літак Збройних сил України Іл-76.

Слідчі отримали беззаперечні докази того, що ватажок ЛНР Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром "батальйону "Зоря", разом із Андрієм Патрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування "Витязь" Олександром Гуреєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту – збиття літака ЗСУ Іл-76 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24-річний боєць помер у Бахмутському госпіталі

"З метою блокування сил АТО вони влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК, які перекривали авіаційне сполучення аеропорту Луганська", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на записі ватажки бойовиків обговорюють, як збили літак та як збираються здати його уламки на металолом.

У Дніпрі слідчі СБУ завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого 2014 року літака Іл-76 Збройних сил України. Обвинувальний акт стосовно терористів затверджений прокуратурою Дніпропетровської області та направлений до суду.

Росія збільшила кількість спеціальних груп російських "журналістів" для зйомок пропагандистських відеороликів про ситуацію на Донбасі.
Зараз ви читаєте новину «Плотницького звинувачують у загибелі пасажирів літака Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути