Ексклюзиви
понеділок, 09 травня 2022 11:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Пілоти РФ відмовляються виконувати злочинні накази" - Кім

"Пілоти РФ відмовляються виконувати злочинні накази" - Кім
Пілоти РФ часто відстрілювалися спеціально в поле, щоб не виконувати злочинні накази - голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Фото: facebook.com/GeneralStaff.

Серед російських військових в Україні є ті, які відмовляються виконувати злочинні накази свого керівництва. Зокрема, пілоти.

Про це свідчать перехоплені розмови, повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram 9 травня.

"У перехопленнях є така інформація: виявляється, деякі росіяни, які вміють думати, зокрема пілоти, часто відстрілювалися спеціально в поле, щоб не виконувати злочинні накази. Дякую, так і робіть. Нікого не слухайте. І легіон "Свобода России" розвивається хорошими темпами. Скоро це буде серйозний рух", - сказав Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хода з краденими холодильниками": Кім покепкував із планів Путіна щодо "параду перемоги" в Москві

Парад у Москві на 9 травня він прокоментував так:

"Обов'язково має щось заглухнути в них на Красній площі. Без цього не обійдеться, мабуть".

У Москві відбувся парад з нагоди 9 травня. Під час виступу президент Росії Володимир Путін не оголосив ані "війну" Україні, ані загальну мобілізацію.

Здавшись у полон, частина російських військових дає згоду на службу у Збройних силах України. У середині березня з окупантів почали формувати легіон "Свобода России". До нього вступив, зокрема, заступник командира винищувального авіаційного полку 41-річний Сергій Косик із Курська. Його літак збили українські військові 13 березня біля Ізюма на Харківщині. Косик два дні ховався й чекав на евакуацію. Потім зрозумів, що його свої кинули, і здався.

Зараз ви читаєте новину «"Пілоти РФ відмовляються виконувати злочинні накази" - Кім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути