субота, 01 лютого 2020 16:04

Підозрюваний у вбивстві Окуєвої незаконно отримав громадянство України

Підозрюваний у вбивстві Окуєвої незаконно отримав громадянство України
За клопотанням слідчого Державна міграційна служба України визнала недійсними українські паспорти затриманого Фото: Укринформ

Чоловікові, який організував злочинну групу, яка скоїла 3 вбивства, інкримінують підробку документів і незаконне отримання громадянства України.

В ході розслідування декількох тяжких злочинів правоохоронці встановили, що уродженець Російської Федерації організував злочинну групу, яка скоїла 3 замовні вбивства. Це вбивство директора ДП "Капарол Україна", директора управління реклами КП "Київський метрополітен" та учасниці війни на сході України в складі батальйону "Київ-2" Аміни Окуєвої, пише Сensor.net.

У чоловіка був паспорт громадянина України, а в подальшому він отримав український закордонний паспорт. Поліцейські встановили, що посвідчення особи фігурант отримав на підставі довідки "про реєстрацію особи громадянином України", виданої в березні 2014 року УГМС України у Луганській області. Населений пункт менше ніж через місяць був захоплений найманцями "ЛНР". "Зазначена довідка не відповідає нормам чинного законодавства і має ознаки підробки. Тому слідчим управлінням поліції Київщини розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу Україна ", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато акцентів у справі перекручені - експерт про вбивство Окуєвої

За клопотанням слідчого Державна міграційна служба України визнала недійсними українські паспорти затриманого. Слідчі дії тривають.

30 жовтня 2017 року на переїзді біля населеного пункту Глеваха Київської області автомобіль, в якому знаходилися Аміна Окуева і Адам Осмаєв, був розстріляний із засідки диверсантами. Окуева загинула, Осмаєв отримав поранення. 12 січня 2020 року поліція затримала організатора вбивства. 14 січня Святошинський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для підозрюваного в організації вбивства українського добровольця Аміни Окуевой Ігоря Редькіна.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у вбивстві Окуєвої незаконно отримав громадянство України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути