Ексклюзиви
субота, 20 травня 2023 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Підірвали залізничні колії: розказали про партизанів окупованої Луганщини

Підірвали залізничні колії: розказали про партизанів окупованої Луганщини
На Луганщині були випадки підриву залізничних колій. Фото: t.me/newspn

Партизани підривають залізничні колії та розповсюджують агітаційні матеріали на тимчасово захоплених російськими окупантами територіях Луганської області.

Вони сповіщають про пересування ворожої техніки, фіксували також випадки підриву залізничних колій, заявив ефірі телемарафону начальник Сіверськодонецької районної військової адміністрації Роман Власенко, передає Gazeta.ua.

"Партизанських рух є, можливо, не такий активний, як би нам хотілося. Є випадки розповсюдження агітаційних матеріалів, тролінгу окупаційної влади і російських військових написами та прапорами, але головне – це інформування Збройних сил про пересування і місця розташування підрозділів, військової техніки, складів окупаційної армії", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в паніці шукають шляхи відступу з Криму

На Луганщині триває мобілізація, а також призовна кампанія РФ, під час якої до лав російської армії намагаються залучати українську молодь.

"У тимчасово окупованих минулого року містах регіону в людей не вистачає грошей на продукти харчування і є проблеми з працевлаштуванням, адже нових робочих місць загарбники не створили", – додав Власенко.

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях Луганщини вже не мають де лікувати поранених військових. Медичні заклади там переповнені пораненими окупантами.

Жителі Луганщини, які виїхали на територію Росії, нині мають значні проблеми з отримання державних послуг. Це, зокрема, стосується виплати пенсій.

Зараз ви читаєте новину «Підірвали залізничні колії: розказали про партизанів окупованої Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути