вівторок, 24 березня 2020 16:55

Петиція Зеленському проти прямих перемовин із бойовиками набрала необхідну кількість голосів

Петиція Зеленському проти прямих перемовин із бойовиками набрала необхідну кількість голосів
Петиція Зеленському щодо прямих перемовин із бойовиками набрала необхідну кількість голосів. Фото: Facebook/Офіс президента України

Петиція Володимиру Зеленському з вимогою негайно відкликати підписи представника України та керівника Офісу президента під протоколом засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську набрала необхідну кількість голосів у рекордно короткі терміни – всього за кілька днів.

Її автор Михайло Свистович звертається до президента з вимогою скасувати домовленості, досягнуті на переговорах у Мінську 11 березня. Ідеться про рішення створити консультативну раду, де вирішальні голоси матимуть лише 10 представників України та 10 представників ОРДЛО, а ОБСЄ, Росія, Франція та Німеччина — тільки по одному представнику з правом дорадчого голосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідея "платформи примирення" працює на Росію

Текст документа розміщено на сайті петицій 16 березня. Станом на 24 березня, він зібрав понад 28 тис. підписів за необхідних 25 тис.

Чергового засідання в Мінську не буде. Тристороння контактна група проведе 25 березня переговори у відеоформаті через загрозу коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Петиція Зеленському проти прямих перемовин із бойовиками набрала необхідну кількість голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути