четвер, 21 червня 2018 20:01

Patriot може закрити небо, але його не продадуть Україні - експерт

Patriot може закрити небо, але його не продадуть Україні - експерт
"Patriot" не продадуть Україні - експерт. Фото: defencetalk.com

Україні не продадуть американський зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Так прокоментував для Gazeta.ua військовий експерт Юрій Касьянов пропозицію глави військового відомства Степана Полторака закупити нове озброєння.

"$4 млрд, очікувані в 2018 році від боротьби з контрабандою. Цих грошей вистачило б, щоб купити 5 дивізіонів систем ППО Patriot і повністю закрити кордон з Росією", - заявив Полторак.

За словами Касьянова, система ефективна і сучасна, але її не продадуть при такому підході до оборони.

"Полторак може говорити усе, що завгодно, але нам ніхто такого не продасть. Він ще ядерні ракети хоче купити - нехай купує. Не продадуть по тій же причині, по якій не продають інше озброєння. Нам безкоштовно передали Javelin - це піар. Не продадуть, бо бояться конфліктувати з Росією. Наше керівництво не демонструє того, що воно готове захищати країну воєнним способом. Для чого країні, яка не хоче захищатися, давати високотехнологічне озброєння? Воно може потрапити до рук ймовірного супротивника, тієї ж Росії", - каже Касьянов.

Експерт зазначив, що в Україні витрачаються гроші на власні розробки військово-промислового комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система Patriot долає "Іскандери" і створить великі проблеми Росії - експерт

"Але в основному вони розкрадаються. Або витрачаються на ті розробки, які дозволяють заробляти власникам заводів. Ми отримали Javelin, але за умови, що не будемо їх застосовувати. Якщо Patriot передадуть за такими ж умовами, щоб вона лежала на складах - для чого вона тоді потрібна. ППО працює тоді, коли пролітає літак супротивника. Незалежно від того, іде війна чи ні - система має його вичислити", - додав він.

Українські розробники можуть створити ракету середньої дальності, яка зможе долетіти до Москви. "КБ "Луч" веде розробку крилатої ракети "Нептун", яка може стати зброєю стримування, тобто системою, яка вражатиме цілі далеко в тилу противника. Зараз вона має дальність до 300 км.

Зараз ви читаєте новину «Patriot може закрити небо, але його не продадуть Україні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути