Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 15:54

Система Patriot долає "Іскандери" і створить великі проблеми Росії - експерт

Система Patriot долає "Іскандери" і створить великі проблеми Росії - експерт
ЗРК Patriot: озброєння, яке долає "Іскандери". Фото: WarWall.ru

Американський зенітно-ракетний комплекс Patriot в Україні створить великі проблеми для Росії.

Так прокоментував для Gazeta.ua військовий експерт Олег Жданов пропозицію глави військового відомства Степана Полторака закупити нове озброєння.

"Чотири мільярди доларів очікували 2018 року від боротьби з контрабандою. Цих грошей вистачило б, щоб купити п'ять дивізіонів систем ППО Patriot і повністю закрити кордон з Росією", - заявив Полторак.

За словами Жданова, система ППО непогано зарекомендувала себе у бойових діях у Перській затоці.

"Покупка системи Patriot для закриття неба України від ймовірного ворога - це потрібно було зробити ще "на вчора". Актуальна система для захисту східних рубежів. В Україні немає аналогів. У нас є деякі зразки озброєння і дещо модернізоване із радянського", - розповів експерт.

Крім того, він зазначив, що Україні створювати власні розробки і проведити випробування військово-промислового виробництва - затратно.

"У будь-якому випадку, ця промисловість стане дотаційною. Її треба зробити окупною. Продати таке озброєння - складно. Воно ще й має бути конкурентноспроможним, щоб можна було його продати. Інакше у нас всі гроші підуть на створення і випуск п'ятьох дивізіонів, яких буде достатньо, щоб закрити український кордон. І що робити далі? Розібрати завод і всіх розпустити по домівках?" - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "$4 млрд вистачило б" - Полторак пропонує купити протиракетний комплекс

Жданов зауважив, що в Росії теж немає аналогів, щоб щось протиставити цьому комплексу.

"У РФ на сьогодні немає озброєння, яке б долало у своєму класі. Ті ж ракети "Іскандери" не долають систему Patrіоt". Для нас це великий плюс для створення проблем для Росії. Бо примушує їх витрачати гроші на озброєння, що зможе здолати цю систему," - каже експерт.

Українські розробники можуть створити ракету середньої дальності, яка зможе долетіти до Москви. "КБ "Луч" веде розробку крилатої ракети "Нептун", яка може стати зброєю стримування, тобто системою, яка вражатиме цілі далеко в тилу противника. Зараз вона має дальність до 300 км.

Зараз ви читаєте новину «Система Patriot долає "Іскандери" і створить великі проблеми Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути