Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2019 12:28

Паспорти в ДНР і ЛНР: Росія вкотре ошукала своїх прихильників

Паспорти в ДНР і ЛНР: Росія вкотре ошукала своїх прихильників
Паспорти РФ отримують лише сепаратисти та коллабораціоністи. Фото: Delo.ua

Росіяни уповільнили процес отримання паспортів жителями ДНР і ЛНР.

Виявилося, що процесс отримання паспорту не такий спрощений, як обіцяв Путін, пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

Як виявилося, бланки "роспаспортів" до ДНР і ЛНР не завозили, а для їхнього отримання необхідно зібрати пакет документів, разом із так званим паспортом ДНР чи ЛНР.

Після цього документи треба здати до так званої міграційної служби, звідки вони поїдуть до Ростовської області.

"Але от невдача: у більшості жителів ДНР і ЛНР досі немає паспортів ДНР/ЛНР. Таким чином, російські куратори хочуть активізувати, в першу чергу, місцеву "паспортизацію", бо ті, хто купився на вудку під назвою "російський паспорт", зрозуміло, побігли оформляти собі місцеві аусвайси. Хоча навіть за найвдалішого збігу обставин і якщо документи будуть здані вже зараз, паспорти ДНР/ЛНР вони отримають не раніше жовтня-листопада цього року (це не Пушилін і Талакіна, яким зробили паспорти за один день)", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсій і роботи не буде: пояснили, яку пастку мають паспорти РФ

Тимчук також додав, що жителі окупованого Донбасу почали скаржитися на скорочення пункту прийому документів.

"Зараз жителі окупованих територій почали скаржитися у соцмережах, що прийом документів для отримання російські паспорти від цивільного населення чомусь припинено або затягується шляхом різних бюрократичних процедур. При цьому ватажки ДНР і ЛНР Пушилін і Пасічник кричать на весь світ із Москви, що паспортизація йде ударними темпами", - додає Тимчук.

Він підкреслив, що документи отримують лише бойовики 1 і 2 АК та так звані держслужбовці.

"Звичайним громадянам, хто навіть встиг проплатити кілька тисяч рублів зборів, у паспортних столах порадили чекати невизначено довго. Нібито квитанції про оплату чинні безстроково",- підсумовує він.

Європейський Союз хоче заборонити в'їзд на свою територію громадянам України, які отримали паспорт Російської Федерації за спрощеною процедурою.

"Вони доручили Комісії вивчити можливість заборони на в'їзд до ЄС громадянам із цими паспортами".

Зараз ви читаєте новину «Паспорти в ДНР і ЛНР: Росія вкотре ошукала своїх прихильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути