четвер, 25 квітня 2019 13:49

Паспортами жителям ДНР і ЛНР Путін торгуватиметься за Крим і Донбас

Паспортами жителям ДНР і ЛНР Путін торгуватиметься за Крим і Донбас
Росіяни "тримали морквинкою біля носа" мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу обіцянки щодо громадянства не один місяць, - Тимчук. Фото: REUTERS/Maxim Shemetov/Forum

Указом щодо спрощення отримання громадянства РФ жителями окупованого Донбасу Путін намагатиметься торгуватися з Україною за анексований Кримський півострів і тимчасово окуповані райони Донеччини та Луганщини. Так вважає військовий журналіст, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі опублікували "воєнну доктрину" Зеленського: повний текст

"У пакеті з рішеннями щодо постачання нафти та газу це рішення, цілком очевидно, стане предметом майбутнього торгу щодо Криму та Донбасу", – вважає Тимчук.

Він додає, що росіяни "тримали морквинкою біля носа" жителів тимчасово окупованих територій Донбасу обіцянки щодо громадянства не один місяць. Група "Інформаційний спротив" давно озвучувала ризик підготовки Кремлем так званого "спрощення".

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє жителям окупованого Донбасу отримувати російські паспорти за спрощеною процедурою. Українська влада назвала це продовженням агресії та втручанням у внутрішні справи. Ініціювали термінові збори Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Зараз ви читаєте новину «Паспортами жителям ДНР і ЛНР Путін торгуватиметься за Крим і Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути