Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2018 17:01

"Очікувати, що перемогу принесе у дзьобику Америка, - тупо" - експерт зробив Україні серйозне попередження

"Очікувати, що перемогу принесе у дзьобику Америка, - тупо" - експерт зробив Україні серйозне попередження
Україна має не очікувати для себе вигоди від війни США з Росією, а самій вчитися давати відсіч ворогу. Фото презентаційне

Україні варто не покладати сподівання на конфлікт між Росією та США, а самій розбудовувати потужну армію, аби дати агресору відсіч.

Інакше ризикує опинитися "крайньою" у розбірках двох наддержав, упевнений Ігор Тишкевич, експерт Українського інституту майбутнього. Відповідний пост опублікував у Facebook.

"Проблема України в тому, що очікувати "перемоги", яку принесе у дзьобі європейський або американський голуб миру, - тупо! Ті самі 5-10-15 років нам треба прожити. Інша проблема описана вище на прикладі Сирії - якщо відбувається зіткнення великих гравців, то "відгрібають" не вони самі, а їхні місцеві союзники. У цьому немає нічого дивного - це просто-напросто дешевше, простіше і безпечніше для потужних держав - у кожній окремій операції ти заздалегідь маєш перевагу. Тобто в разі великої заварушки, здогадайтеся з трьох разів, хто буде в ролі "відгрібали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русское поле эксперементов" - журналист розповів, навіщо Москві фейкові республіки

Якщо ти хочеш навіть не перемогти, а просто вижити, ти повинен ставати сильнішим, розумнішим, хитрішим, ніж всі твої союзники. Поєднувати у своїй політиці тактику їжака, медоїду (реально відморожена животина) і комодського варана. Як мінімум, зробити так, щоб зв'язуватися з тобою було дуже боляче і захмарно дорого, навіть якщо противник за всіма розкладами має шанси перемогти", - сказав Тишкевич.

Тим часом у Москві запропонували США обміняти Башара Асада на Лівобережну Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Очікувати, що перемогу принесе у дзьобику Америка, - тупо" - експерт зробив Україні серйозне попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути