пʼятниця, 18 травня 2018 16:32

"Отримаєте від США більше зброї" - Волкер розповів, як допомагатиме ЗСУ

"Отримаєте від США більше зброї" - Волкер розповів, як допомагатиме ЗСУ
Україна має право продовжувати отримувати летальну зброю від США, бо відвойовує власні території. Фото: "Радіо Свобода"

Україна отримає від США більше летальної зброї.

Має на це право, адже боронить свою територію, сказав в інтерв'ю ВВС Курт Волкер, спеціальний представник Державного департаменту США по Україні.

"Україна має законні потреби у самозахисті. Вони захищають власну територію - на власній території. Вони щотижня втрачають власних солдатів, які обороняють свою власну територію. Вони самі виробляють більшість свого оборонного спорядження і мають дуже сильне військо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Донбасом з'явилися бойові вертольоти ЗСУ

І знявши обмеження на продаж летальної зброї, які існували раніше, ми допомагаємо заповнювати ці прогалини. Ми хочемо допомогти українцям захистити себе. Якщо Україна не зможе утримувати свої позиції - це буде запрошенням для нових наступів. А постачання такої зброї дасть Росії чітко зрозуміти: вам не отримати більшого, не заплативши за це високу ціну", - сказав Волкер.

Раніше Курт Волкер говорив про те, що президент Російської Федерації Володимир Путін міг би поставити пріоритетним питання про припинення збройного конфлікту на Донбасі між етнічними росіянами, які з обох сторін беруть учать у війні.

Зараз ви читаєте новину «"Отримаєте від США більше зброї" - Волкер розповів, як допомагатиме ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути