вівторок, 01 вересня 2020 14:00

Особливий статус перетворить Донбас на проросійське гетто - член ТКГ

Особливий статус перетворить Донбас на проросійське гетто - член ТКГ
Сергій Гармаш розкритикував заяви Фокіна. Фото: Хвиля

Надання Донбасу особливого статусу перетворить регіон на проросійське гетто й означатиме повну реалізацію цілей Росії, - каже член політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, журналіст Сергій Гармаш. Так відреагував на заяву заступника глави української делегації на переговорах у Мінську Вітольда Фокіна в інтерв'ю strana.ua. Той сказав, що "і з того, і з того боку було скоєно багато злочинів", потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання "особливого статусу" Донбасу.

"Це поставить у критичну ситуацію патріотів, які там живуть. Особливо переселенців, яких за статистикою найбільше на підконтрольних територіях Донецької і Луганської областей. Геополітично це означатиме відхилення від західного курсу до східного. Амністія передбачена в Мінському комплексі заходів і має регулюватися законом України. Яким він буде, ще не обговорювали. Ті, що вбивали, катували і ґвалтували, її точно не отримають", - пояснив Гармаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін потрапив до бази "Миротворця"

Каже, Фокін не озвучує чиїсь сценарії. Він просто радянська людина. Виходить з антиамериканської позиції та переконання, що на Донбасі внутрішній конфлікт. Цих позицій він не приховував. Його включення у склад делегації у такому високому статусі є свідченням зміни державної політики або тактичним кроком - сигналом Росії про можливі компроміси. Поки що ці його приватні ініціативи навіть не обговорювались у ТКГ.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначає, що в парламенті немає підтримки заяв першого заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна щодо Донбасу. Відповідаючи на питання щодо нещодавніх висловлювань стосовно Донбасу голови української делегації у ТКГ Леоніда Кравчука та його першого Вітольда Фокіна, спікер висловив думку, що "кидатися такими висловлюваннями, щонайменше, небезпечно для держави",

Зараз ви читаєте новину «Особливий статус перетворить Донбас на проросійське гетто - член ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути