вівторок, 13 червня 2017 14:01

Опитування показало, скільки українців хочуть віддати Донбас Росії

Опитування показало, скільки українців хочуть віддати Донбас Росії
6% по всій країні і 4% в Донбасі вважають, що окуповані райони повинні бути відокремлені від України або стати частиною Росії Фото: iri.org

Опитування аналітичного центру США International Republic Institute показало, що 80% українців бачать майбутнє Донбасу у складі України.

"73 проценти жителів Донбасу виступають за те, щоб ОРДЛО також залишалися в складі України. Тільки 6 процентів по всій країні і 4 проценти в Донбасі вважають, що ці райони повинні бути відокремлені від України або стати частиною Росії.

60 відсотків опитаних в Україні не вважають, що уряд робить достатньо для збереження контролю над звільненими районами в Донбасі. Тільки 10 відсотків респондентів підтримують дії влади в цьому питанні", - повідомляє "Ліга".

72 проценти жителів Донбасу назвали створення робочих місць і поліпшення економіки найкращим способом зберегти регіон як частину України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителям окупованих територій український паспорт видаватимуть лише після перевірки

Опитування проводили по всій Україні, крім окупованих територій Криму і Донбасу з 21 квітня по 5 травня 2017-го. Методом особистого інтерв'ю опитали 2400 жителів України у віці 18 років і старше. 1378 респондентів опитали на територіях, контрольованих Україною в Донецькій і Луганській областях.

Межа похибки не перевищує 2%.

Безвізовий режим для жителів Донбасу - нова можливість. Особливо вона приваблива для молоді. Навіть за невеликих статків можна скористатися безвізом і побувати за кордоном, вважає соціолог Елла Лібанова.

Зараз ви читаєте новину «Опитування показало, скільки українців хочуть віддати Донбас Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути