субота, 12 серпня 2017 09:34

ООН порахувала скільки жителів Донбасу не отримують пенсію і соцвиплати

ООН порахувала скільки жителів Донбасу не отримують пенсію і соцвиплати
Близько 700 шкіл в зоні АТО пошкоджені. Близько 10 тис. будинків терміново потребують ремонту. Фото:Донбас - Depo.ua

586 тис громадян України, які проживають в зоні АТО, не отримують пенсій і соціальних виплат з початку минулого року. Вони не пройшли реєстрацію, введену урядом.

Про це повідомляє управління ООН у справах біженців (УВКБ).

"У червні через блокпости, встановлені вздовж лінії зіткнення в Луганській і Донецькій областях, пройшло більше мільйона осіб. Людям доводиться вистоювати довгі черги на блокпостах. Їм ніде взяти питну воду, немає даху над головою на випадок поганої погоди і немає доступу до медичної допомоги", - говорить представник управління Андрій Махесіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганчани розповіли, як їх "кидають" на гроші

У зоні АТО проживає 50 тис людей з інвалідністю. Їм доводиться стикатися з додатковими труднощами і часто з дискримінацією.

Близько 700 шкіл в зоні АТО пошкоджені. Руйнування торкнулися і житлового фонду. Близько 10 тис. будинків терміново потребують ремонту. Від 40 до 60 будівель поблизу лінії зіткнення отримують ушкодження щотижня.

Українські військові, ветерани та волонтери попередили про можливість серйозного загострення на фронті, до якого готується Росія.

Зараз ви читаєте новину «ООН порахувала скільки жителів Донбасу не отримують пенсію і соцвиплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути