Ексклюзиви
субота, 31 березня 2018 18:30

Олігархи компенсують собі втрачений бізнес на Донбасі - експерт

Олігархи компенсують собі втрачений бізнес на Донбасі - експерт
Втрачені активи на Донбасі олігархи повернуться собі з бюджету - експерт. Фото: Бизнес Цензор

Олігархи, які мають бізнес на Донбасі, допустили, щоб їхнє майно "віджали" терористи.

Ситуацію прокоментував експерт Інституту українського майбутнього Ігор Тишкевич у інтерв'ю для Gazeta.ua.

"Віримо в казки, зокрема, у "Будапештський меморандум". Там не написано, що держава має приймати конкретні кроки на оборони територіальної цілісності України. Вони мають пам'ятати про зобов'язання "не втручатися". Так само Європа пам'ятала про окупацію країн Балтії Радянським союзом, але нічого не робила, поки країни самі звідти не вийшли.
У нас багато хто не очікував, що Росія втрутиться саме так. Ринат Ахметов спробував вести свою гру, Тарута - свою і окремо Фірташ-Льовочкін", - розповів Тишкевич.

За його словами, Ігорю Коломойському вдалося стабілізувати ситуацію у Дніпропетровській області завдяки психологічним прийомам.

"Не скажу, що він робив це з патріотичних питань. Коломойський побачив, що так звана Новоросія загрожує його бізнесу, активам. Зробив кілька кроків, які стабілізували ситуацію. Деякі з них були психологічними. Коли обіцяли 10 тисяч доларів за терориста. Він зміг впливати на населення", - додав Тишкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після "шпигунського скандалу" очікуємо від РФ провокацій з кров'ю - експерт

Експерт зазначив, що на сьогодні Ринат Ахметов переводить свої активи у інші галузі.

"Серед усіх колишніх спонсорів "Партії регіонів" та "Опозиційного блоку", він найближче займає позицію до влади. Немає єдності серед олігархів. Олігархи спробують компенсувати собі, за рахунок активів, які приносять великий дохід, в тому числі, і від держави. Для них це звична робота. За останні 20 років українські олігархи не зробили жодного технологічного прогресу. Вони паразитують на спадщині і пільгах від держави", - додав експерт.

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Наталія Королевська четвертий рік заробляє на окупованих російськими бойовиками територіях.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи компенсують собі втрачений бізнес на Донбасі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути