Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2022 11:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти знайшли спосіб украсти з Маріупольського порту зерно й металопрокат
3

У заблокованому Маріуполі Донецької області російські загарбники намагаються вивезти металопрокат і залишки зерна з території Маріупольського порту залізницею.

Росіяни терміново розпочали ремонт залізничного полотна в Маріуполі й станції Сартана, повідомив у понеділок радник мера Петро Андрющенко в Telegram.

"Через проблеми з відновленням роботи порту окупанти приступили до спроби вивезення металопрокату й залишків зерна залізницею. Розпочата робота з ремонту залізничного полотна в Маріуполі. Також повідомляють про одночасну спробу відновлення залізничних колій в районі Волновахи. Декілька десятків мільйонів доларів США - достатня мотивація і справжня мета окупаційної влади Маріуполя. Росія - країна мародер", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі терористи створюють картинку "нормального життя" - відкрили лікарні й провели футбольний матч

Росіяни хочуть вивезти залишки зерна з території Маріупольського порту залізницею
Фото: t.me/andriyshTime
Росіяни хочуть вивезти залишки зерна з території Маріупольського порту залізницею
Росіяни хочуть вивезти залишки зерна з території Маріупольського порту залізницею

Партії зерна, які продає Росія, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно в результаті мародерства російських окупантів. Росія вже вкрала в України зерна більш як на $100 млн. Окупанти вивозять збіжжя з Херсонщини, Миколаївщини та Запорізької області.

У зруйнованому Маріуполі російські окупанти намагаються відновити роботу торгового порту, щоб вивезти награбоване. Зокрема, це зерно, металопродукція та глина на десятки мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти знайшли спосіб украсти з Маріупольського порту зерно й металопрокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути