Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 15:00

Окупанти засівають Донбас забороненими мінами

Окупанти засівають Донбас забороненими мінами
Окупанти використовують незаконні боєприпаси. Фото: topwar.ru

Українські воїни показали, як знешкоджують російські міни ПОМ-2 "Отек". Саме цим снарядом окупанти обстрілюють позиції наших армійців та будинки мирних жителів на Донбасі.

"Заборонені ПОМки. Окупантам байдуже, в кого. Цивільний чи ні. Чоловік чи жінка. Дитина або дорослий. Немає їм прощення. І не буде. Ніколи. Російським окупантам байдужа доля людей. Їхня мета в Україні - лише вбивати, насаджуючи свій клятий "русскій мір", - пише пресслужба 10-ї гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" ЗСУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші постріли на сході України: 7 років тому почалася війна - фото і відео

Саме такими боєприпасами 13 квітня російські окупанти здійснили дистанційне мінування КПВВ "Майорськ" та житлової зони поряд. Розмінувати ці смертельні пастки можна лише шляхом підриву.

"Імовірно, виробництва після 1993 року, тому що всі розпізнавальні серійні номери на ній затерті. На боєприпасах, які вони скидають випуску до 1993-го, серійники не затираються", - розповів один із військових ЗСУ.

12 квітня цими ж ПОМ-2 "Отек" російські окупанти дистанційно замінували декілька будівель селища Зайцеве.

"Будівля, в яку влучив боєприпас, тривалий час не використовується господарями, а літні люди, які мешкають поруч, не постраждали. В той день ніхто не постраждав, проте 13 квітня війна забрала життя воїна", - нагадали захисники.

Перекидання та стягування Росією військ до українських кордонів триватиме до кінця квітня. РФ встигла перекинути до кордонів України та в анексований Крим 16 батальйонно-тактичних груп з мотострілецьких, танкових і повітряно-десантних підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти засівають Донбас забороненими мінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути