середа, 17 серпня 2022 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти влаштували пекельну ніч на Луганщині: Гайдай розказав перші подробиці
3

Минулої ночі на Луганщині противник здійснив шість артилерійських обстрілів та чотири мінометні, завдав ракетний удар, намагався уразити позиції українських військових з танків, двічі застосовував авіацію.

Атаки росіян відбиті за сімома напрямками. За одним бої все ще точаться, заявив уранці 17 серпня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Незважаючи на всі зусилля ворога створити сприятливі умови для посилення наступу на окремих напрямках, українські війська продовжують порушувати логістичне забезпечення противника. Ви бачите, що в окупованих містах та селах Луганщини дедалі частіше трапляються неприємні для росіян несподіванки. Приклади останніх днів – Лисичанськ та Попасна, а також події у населених пунктах, захоплених ще 2014 року. Завдяки нашим артилеристам та людям, яким за декілька місяців набрид "руський мир", вдалося порушити наступальні плани рашистів і значно зменшити кількість обстрілів", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою вгатила по Донеччині: є жертви

Минулої ночі противник здійснив шість артилерійських обстрілів та чотири мінометні
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Минулої ночі противник здійснив шість артилерійських обстрілів та чотири мінометні
Минулої ночі противник здійснив шість артилерійських обстрілів та чотири мінометні

Тим часом у Сіверськодонецьку окупанти створюють додаткові проблеми, аби ускладнити виплату так званих пенсій "республіки". Містяни не можуть оформити пенсії чи соцвиплати нібито через нестачу документів, які "знищили" Збройні сили України.

"Але ж ми розуміємо, що в окупаційної влади просто не вистачає грошей на всіх охочих. Тому навіть перед так званим референдумом вони не можуть виконати обіцянки. До речі, різного типу заяви окупанти приймають виключно із назвами вулиць, дійсними до 2014 року", – додав Гайдай.

Населені пункти області та позиції українських військових ворог обстрілює з артилерії. У ніч проти 16 серпня росіяни здійснили чотири танкові атаки та завдали чотири авіаудари. Не припиняється й ракетний терор. Одну із ракет противник спрямував на будівлю, де розташувалися поліцейські з Луганщини, які зараз базуються у сусідній області.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти влаштували пекельну ніч на Луганщині: Гайдай розказав перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути