понеділок, 04 квітня 2022 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вбили двох волонтерів на Луганщині

Окупанти вбили двох волонтерів на Луганщині
Протягом доби на Луганщині та Донеччині відбили сім атак ворога. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині під час мінометного обстрілу в Новодружеську 3 квітня загинули два волонтери.

Через російське вторгнення в області минулої доби сталося займання двох багатоповерхівок у Сіверськодонецьку, повідомив у понеділок голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Полум'я охопило й декілька приватних будинків в Новодружеську.

"Волонтери займалися видачею гуманітарної допомоги місцевим мешканцям. Щодня, попри ворожий вогонь, приходили на місце збору та забезпечували людей їжею й необхідними речами. Так було й учора, доки не прилетіла міна. До речі, одна із загиблих врятувала життя колезі, прикривши її собою, коли розпочався російський обстріл міста. Вічна пам'ять", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти влучили в лікарню на Луганщині - є загиблі й поранені

Протягом доби на Луганщині та Донеччині відбили сім атак ворога. Українські воїни знищили дві одиниці броньованої техніки, 43 військові автомобілі та міномет противника. Підрозділи ПВО збили два літаки, один безпілотний літальний апарат, а також підбили російський літак.

Загалом протягом поточного тижня військовослужбовці угруповання Об'єднаних сил відбили 51 ворожу атаку: знищили 46 танків, 92 одиниці броньованої та 87 одиниць автомобільної техніки, 27 артилерійських систем, 10 безпілотних літальних апаратів, чотири літаки та крилату ракету противника.

Російська армія продовжує збройну агресію проти України. На окремих напрямках окупанти відводять війська. Імовірно, для посилення угруповання окупаційних військ для подальших наступальних дій на Слобожанському, Донецькому й Луганському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вбили двох волонтерів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути