вівторок, 26 квітня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти стягують пункти управління ближче до лінії боїв - Генштаб

Окупанти стягують пункти управління ближче до лінії боїв - Генштаб
Триває 62 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

На Донецькому й Таврійському напрямках ворог переміщає пункти управління ближче до лінії боїв.

Противник обстрілює позиції Збройних сил України по всій лінії зіткнення. Гатить із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, повідомив Генштаб ЗСУ вранці 26 квітня.

На Сіверськодонецькому напрямку окупанти ведуть бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне. На Попаснянському напрямку намагаються заволодіти Попасною, тривають бої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти зіткнулися з "великою проблемою" - журналіст Цимбалюк

"На Курахівському напрямку (ворог. - Gazeta.ua) безуспішно здійснював наступальні дії в напрямку населених пунктів Новомихайлівка та Мар'їнка. На Авдіївському - намагається вести наступ. Успіху не має", - додали в Генштабі.

На Запорізькому напрямку противник веде наступ у напрямку населеного пункту Трудолюбівка. Тривають бої.

Ворог здійснює масований вогневий вплив та блокування наших підрозділів в районі заводу "Азовсталь" у Маріуполі на Донеччині, підсумували у зведенні.

18 квітня Росія розпочала нову фазу війни проти України - так звану велику битву за Донбас. Про це заявили представники української влади. Аналітики та військові експерти сходяться на тому, що ця фаза конфлікту стане вирішальною у війні й визначить майбутнє України.

Під час "другої фази спецоперації" Росія планує встановити повний контроль над Донбасом і південною Україною. Також забезпечити коридор до окупованого нею Криму. Вийти до кордонів з Молдовою Росія хоче задля того, щоб нібито "захищати російськомовних" там. За словами голови ОП Андрія Єрмака, Україна має сценарії захисту.

Друга фаза війни провалиться і завершиться відступом армії агресора, прогнозує журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти стягують пункти управління ближче до лінії боїв - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути