Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2022 19:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти спробували піти в наступ на Донбасі: які наслідки

Окупанти спробували піти в наступ на Донбасі: які наслідки
ЗСУ відбили наступ ворога на Донбасі. Фото: eastnews.ua

На Краматорському напрямку окупанти спробували просуватися у напрямку населеного пункту Івано-Дарʼївка. Вони зазнали втрат і втекли.

Росіяни стріляли по районах Григорівки, Івано-Дар'ївки та Тетянівки. з авіації били неподалік Григорівки та Тетянівки, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть ворогам: Генштаб показав роботу німецьких Panzerhaubitze 2000 і польських Krab

"На Бахмутському напрямку ворог обстрілював військову й цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Весела Долина, Майорськ, Торецьк, Бахмут Кодема. Біля двох останніх також зафіксовано удари російської авіації. Сили оборони України відбили наступ ворога у напрямках населених пунктів Соледар, Весела Долина, Бахмут і Кодема", – ідеться в повідомленні.

На Авдіївському напрямку обстрілювали райони Авдіївки, Опитного, Невельського, Первомайського, Новобахмутівки й Олександрополя. Окупанти намагалися просунутися в напрямках Марʼїнки, Первомайського й Невельського. Дістав відсіч і відступив.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв позиції ЗСУ з танків, ствольної артилерії та РСЗВ біля Павлівки, Володимирівки, Времівки, Новосілки та Шевченко. З авіації били неподалік від Володимирівки. Окупанти невдало спробували наступати в напрямку Павлівки.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування українських військ. Ворог на півдні вживає заходів щодо поповнення втрат.

Станом на 28 серпня загальна кількість ліквідованих окупантів становить 46 750 осіб. Лави 200-х поповнили ще 250 загарбників.

Найбільших втрат ворог зазнав на Донецькому напрямку. Дані уточнюють, за інформацією Генштабу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти спробували піти в наступ на Донбасі: які наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути